Ga naar Programma De Piek
Ga naar Zeeuws maritiem muZEEum
Paasmarkt (9 april)
In 2023 wordt voor de 16e keer een Paasmarkt georganiseerd op een unieke locatie: de Boulevard van Vlissingen. Met 150 kramen en zeer uiteenlopende standwerkers biedt de gezellige Paasmarkt voor ieder wat wils. Van sieraden, kleding en boeken tot lederwaren en parfum. En daarna even bijkomen op een terras aan zee!
Groove to Chill (26 april)
Een dancefestival met nationale- en internationele DJ's op een unieke locatie in Vlissingen. De gerestaureerde Lasloods van scheepswerf De Schelde is het decor voor vele uren dansplezier in Vlissingen. In 2003 kleinschalig begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot hét techno/house feest van Zeeland!
Bevrijdingsfestival (5 mei)
Elk jaar vindt in Vlissingen op 5 mei een groot Bevrijdingsfestival plaats. Op verschillende podia in de binnenstad kunt u deze bijzondere dag genieten van een zeer gevarieerd aanbod van live muziek. Om het festival vlot en veilig te laten verlopen, neemt de gemeente extra maatregelen.
Ruyter Jaarmarkt (19 mei)
Elk jaar vindt er in Vlissingen op de vrijdag na Hemelvaartsdag de Ruyter Jaarmarkt plaats. Een sfeervolle en gezellige markt van 9.00-17.00 uur in het hartje van de binnenstad. Inclusief het traditionele standwerkerconcours, waar en vakkundige jury bepaalt wie met de wisselbeker naar huis mag!
Boulevard Experience (9-11 juni)
De Boulevard Experience biedt een gevarieerd programma voor jong en oud. Met straattheater, foodtrucks en een boerenmarkt met producten uit de provincie. Zon, zee, eten, rondstruinen en gezellig samenzijn op een van de mooiste locaties van Nederland!
Onderstroom (7-9 juli)
Het festival waarmee de zomer begint in Zeeland. Met concerten, 'tentjesvoorstellingen', theater op straat en muziek aan zee. Al sinds 1979 geeft Onderstroom kleur aan Vlissingen. Geniet van de vele acts, maak persoonlijk kennis met nationale en internationale artiesten en vier de zomer in Vlissingen!
Festival aan Zee (27 mei)
Op zaterdag 27 mei staat het Badstrand en Boulevard Evertsen in Vlissingen in het teken van het muziekspektakel Festival aan Zee. Op deze dag van zon, zee, strand en muziek treden er op 3 podia zo'n 30 artiesten op. Zoals Kraantje Pappie, Kris Kross Amsterdam en Biggie.
Kermis (14-23 juli)
Het stadshart van Vlissingen is elk jaar het decor voor de kermis. Er zijn attracties voor jong en oud, van spookhuis tot suikerspin tot ballengooien. Met terrasjes dichtbij en een spetterend vuurwerk vanaf een ponton in het water. De kermis sluit traditioneel af met de Familiedag op zondag.
Midzomernachtmarkt (4 augustus)
Een zomermarkt op een unieke locatie, de boulevard van Vlissingen! Bij de kramen vindt u een combinatie van cultuur, folklore en commercie. Dit levert een verrassend aanbod op.
Met voor ieder wat wils, inclusief een uniek uitzicht op zee en verschillende terrassen binnen handbereik.
Rescue Zeeland (9 augustus)
Een spectaculair evenement op de boulevards en stranden van Vlissingen. Met deelnemers uit binnen- en buitenland. Ook deze editie belooft weer een speciale happening te worden! In de loop der jaren is dit evenement uitgegroeid tot een groot internationaal reddingsevenement. De laatste editie trok 80.000 bezoekers naar Vlissingen.